Krevety na kari

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 27 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 60 g Cibule
  • 60 g Máslo čerstvé
  • 600 g Rýže dušená
  • 600 g Krevety tygří - loupané
  • 7 g Sůl
  • 700 ml Voda pitná
  • 250 ml Bešamel
  • 2 kávová lžička Kari koření
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 460 kcal
  • Sacharidy 44 g
  • Tuky 22 g
  • Sodík 1027 mg
  • Bílkoviny 40 g
  • Uhlovodany 39 g
  • Cholesterol 179.9 mg
  • Draslík 142.3 mg
  • Vláknina 4092 mg
  • Vitamín A 4092 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.7 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 17.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Krevety vaříme ve slané vodě asi 7 minut, podle velikosti krevet.

  • 2

    Cibuli nakrájíme nadrobno a zpěníme na másle. Přisypeme kari koření, zamícháme, přidáme uvařené krevety bez hlav a zalijeme bešamelem. Necháme prohřát a podáváme s dušenou rýží.

Komentáře k receptu