Krevety na kari
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 460 kcal
- Sacharidy 44 g
- Tuky 22 g
- Sodík 1027 mg
- Bílkoviny 40 g
- Uhlovodany 39 g
- Cholesterol 179.9 mg
- Draslík 142.3 mg
- Vláknina 4092 mg
- Vitamín A 4092 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.7 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 17.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Krevety vaříme ve slané vodě asi 7 minut, podle velikosti krevet.
-
2
Cibuli nakrájíme nadrobno a zpěníme na másle. Přisypeme kari koření, zamícháme, přidáme uvařené krevety bez hlav a zalijeme bešamelem. Necháme prohřát a podáváme s dušenou rýží.