Pečená jablka a datle
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 444 kcal
- Sacharidy 105 g
- Tuky 7 g
- Sodík 35 mg
- Bílkoviny 5 g
- Uhlovodany 105 g
- Cholesterol 14.1 mg
- Draslík 827.8 mg
- Vláknina 38023 mg
- Vitamín A 38023 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 18.8 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 8.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Jablka oloupeme, omyjeme, nakrájíme na tenké plátky. Urovnáme je do máslem vymazané ploché zapékací misky.
-
2
K jablkům přimícháme rozpůlené a vypeckované datle, citronovou šťávu, pomerančovou šťávu i kůru, celou skořici. Vše zakapeme medem.
-
3
Přiklopíme a pečeme 45-55 minut ve středně vyhřáté troubě.
-
4
Dezert podáváme teplý nebo vychlazený. Při podávání každou porci posypeme skořicí a přelijeme jogurtem.