Kotlík z řezů mořského jazyka
Suroviny
- 50 g Cibule
- 10 g Petržel kudrnka
- 10 g Salát hlávkový
- 300 g Mořský jazyk
- 10 g Sůl
- 5 g Pepř černý mletý
- 10 g Paprika mletá sladká
- 150 g Brambory
- 60 g Paprika červená
- 5 g Jíška instantní
- 500 g Chléb konzumní
- 40 ml Olej olivový
- 250 ml Vývar rybí
- 2 stroužek Česnek
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1063 kcal
- Sacharidy 147 g
- Tuky 28 g
- Sodík 2473 mg
- Bílkoviny 55 g
- Uhlovodany 21 g
- Cholesterol 72 mg
- Draslík 1255.4 mg
- Vláknina 11609 mg
- Vitamín A 11609 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 63 mg
- Vitamín E 3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 10.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kulatý chléb rozřízneme napůl, těsto vydlabeme, aby vznikla větší kapsa.
-
2
Na pánvi rozpálíme olej, přisypeme nadrobno nakrájenou cibuli, necháme zesklovatět a přídáme rybí filety, které jsme pokrájeli na kostičky. Zasypeme solí, pepřem a mletou paprikou. Krátce orestujeme a jakmile maso pustí šťávu, podlijeme vývarem. Přidáme prolisovaný česnek, očištěné a na kostičky nakrájené brambory, červenou papriku pokrájenou na slabé nudličky. Vaříme asi 12 minut a zahustíme jíškou. Do chlebové kapsy vložíme list salátu, vlijeme porci rybího pokrmu, posypeme posekanou petrželkou a ihned podáváme.