Pikantní jehněčí maso na špízu
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 646 kcal
- Sacharidy 12 g
- Tuky 51 g
- Sodík 9 mg
- Bílkoviny 20 g
- Uhlovodany 12 g
- Cholesterol 130 mg
- Draslík 283.2 mg
- Vláknina 5432.7 mg
- Vitamín A 5432.7 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 16.8 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1544.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté jehněčí maso nakrájíme na větší kostky.
-
2
V misce rozmícháme olivový olej, nasekané čerstvé oregano, ostrou mletou papriku, pepř a šafrán. Sušenou chilli papričku důkladně rozemneme a vmícháme do marinády. Cibuli a česnek nasekáme najemno a taktéž přimícháme.
-
3
Kostky masa klademe do marinády a necháme odležet v chladu 12-15 hodin.
-
4
Po uplynutí doby marinování maso vyjmeme a napichujeme na špízy. Grilujeme na rozehřátém grilu asi 2 minuty. V průběhu grilování potíráme maso marinádou.
-
5
Podáváme ihned.