Telecí maso s rajčaty a kukuřicí
Suroviny
- 750 g Telecí maso přední
- 180 g Kukuřice cukrová nakládaná
- 150 ml Vývar zeleninový
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
- 0.5 kávová lžička Kmín římský
- 1 ks Cibule
- 8 ks Rajčata
- 1 ks Chilli paprička sušená
- 2 špetka Pepř černý mletý
- 3 stroužek Česnek
- 2 polévková lžíce Olej rostlinný
- 1 polévková lžíce Pažitka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 525 kcal
- Sacharidy 26 g
- Tuky 17 g
- Sodík 581 mg
- Bílkoviny 66 g
- Uhlovodany 26 g
- Cholesterol 296.9 mg
- Draslík 1295.4 mg
- Vláknina 12439 mg
- Vitamín A 12439 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 32.5 mg
- Vitamín E 1.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté telecí maso nakrájíme na kostky, osolíme a opepříme. Jeden stroužek česneku nakrájíme nadrobno a přidáme k masu. Opékáme na mírném ohni na rozehřátém oleji, průběžně obracíme.
-
2
Když je maso opečené ze všech stran, zaprášíme ho mletou paprikou a přisypeme nadrobno nasekanou cibuli a jedno na kostičky nakrájené rajče. Opékáme dalších 5 minut, poté přilijeme silný zeleninový vývar a dusíme na mírném ohni asi 45 minut.
-
3
Ostatní rajčata necháme na 30 sekund spařit ve vroucí vodě, oloupeme je, nasekáme na kostičky a přidáme k masu.
-
4
Zbylé stroužky česneku prolisujeme, rozetřeme se solí, mletým římským kmínem a rozmělněnou sušenou chilli papričkou a přimícháme k telecímu masu s rajčaty. Dusíme 15 minut.
-
5
Sterilovanou kukuřici vyjmeme z plechovky a necháme okapat, pak ji přimícháme do pokrmu a dusíme 5 minut, nebo dokud maso nezměkne.
-
6
Podáváme horké, posypané nasekanou pažitkou.