Zeleninová mísa po italsku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 2 g Bazalka
  • 250 g Cuketa
  • 2 g Majoránka
  • 2 g Oregano sušené
  • 2 g Tymián sušený
  • 2 g Rozmarýn čerstvý
  • 50 g Máslo bylinkové
  • 250 g Mrkev kořen
  • 2 krajíc Chléb Pita
  • 1 kávová lžička Vývar zeleninový
  • 0.5 kávová lžička Cukr krupice
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Estragon
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Paprika mletá sladká
  • 6 polévková lžíce Voda pitná
  • 3 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 2 polévková lžíce Ocet malinový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 178 kcal
  • Sacharidy 13 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 73 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 281 mg
  • Vláknina 7602.2 mg
  • Vitamín A 7602.2 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 15.5 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cuketu omyjeme a nakrájíme na tenké plátky.

  • 2

    Oloupeme a nakrájíme cibuli na kolečka.

  • 3

    Na rozpáleném oleji osmažíme cuketu a cibuli.

  • 4

    Vše pokapeme citronovou šťávou a přidáme pepř, sůl a mletou papriku dle potřeby. Přidáme bylinky.

  • 5

    Očistíme a oloupeme mrkev a nakrájíme ji na tenké nudličky.

  • 6

    V hrnci rozmícháme zeleninový vývar se 6 lžícemi vody. Přidáme cukr a ocet a vaříme asi 5 minut spolu s nakrájenou mrkví.

  • 7

    Mrkev necháme vychladnout a okapat v cedníku.

  • 8

    Smícháme ji s olejem. Estragon očistíme, opereme a otrháme z něho dva lístky. Lístky rozprostřeme na mrkev a necháme 15 minut odležet.

  • 9

    Chléb lehce rozpečeme v troubě, nalámeme na kousky a namažeme bylinkovým máslem. Servírujeme se zbylými surovinami.

Komentáře k receptu