Losos na okurce a citronu
Suroviny
- 150 g Máslo čerstvé
- 800 g Losos - filety
- 80 ml Smetana 16% (pochoutková)
- 80 ml Víno bílé
- 80 ml Ocet vinný
- 2 kávová lžička Estragon
- 1 ks Citrony
- 2 ks Šalotka
- 1 ks Okurka salátová
- 2 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 5 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 664 kcal
- Sacharidy 26 g
- Tuky 42 g
- Sodík 267 mg
- Bílkoviny 45 g
- Uhlovodany 24 g
- Cholesterol 159 mg
- Draslík 1256.1 mg
- Vláknina 4241.3 mg
- Vitamín A 4241.3 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 31.1 mg
- Vitamín E 1.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 45.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Okurku oloupeme, rozpůlíme, zbavíme semen a nakrájíme na plátky. Osolíme ji a protřepeme. Hodinu ji tak necháme.
-
2
Na pánvi rozpustíme 120 g másla a opatrně je přiléváme do mísy přes kus látky. Necháme vychladnout.
-
3
Zbytek másla na pánvi rozpustíme a šalotku smažíme pět minut doměkka. Vložíme okurku a deset minut ji restujeme. Přilijeme ocet, víno a osm minut je povaříme. Pak přidáme smetanu, estragon a za dvě minuty i koření.
-
4
Mouku smícháme s kořením, obalíme v ní rybu, na másle ji smažíme pět minut z každé strany dozlatova a podáváme s omáčkou a plátky citronu.