Těstoviny s játrovou omáčkou a smetanou
Suroviny
- 225 g Játra kuřecí
- 40 g Slanina vepřová
- 570 g Těstoviny konzumní
- 60 ml Smetana 12% (konzumní)
- 170 ml Vývar drůbeží
- 40 ml Olej rostlinný
- 5 ml Protlak rajčatový
- 2 kávová lžička Mouka pšeničná hladká T 650
- 1 kávová lžička Bazalka
- 1 ks Cibule
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 0.5 polévková lžíce Majoránka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 805 kcal
- Sacharidy 109 g
- Tuky 23 g
- Sodík 316 mg
- Bílkoviny 28 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 206.9 mg
- Draslík 195.5 mg
- Vláknina 1138.8 mg
- Vitamín A 1138.8 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 12.1 mg
- Vitamín E 1.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 22.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Těstoviny uvaříme podle návodu na obalu. Čtyři plátky slaniny na kousky, nakrájenou cibuli smažíme doměkka asi pět minut. Pak přidáme nakrájená játra a restujeme je tři minuty. Přisypeme mouku, majoránku, koření, vlijeme vývar a protlak. Přikrytou pánev vaříme deset minut, až játra změknou. Omáčku ještě zalijeme smetanou a promícháme.
-
2
Těstoviny na talíři zalijeme omáčkou a ihned je podáváme s bazalkou.