Batátové lupínky s paprikovým dipem
Suroviny
- 260 ml Olej rostlinný
- 1 kávová lžička Sůl
- 2 kávová lžička Chilli koření mleté
- 3 ks Vaječný bílek slepičí
- 1 ks Petržel - nať
- 3 ks Paprika zelená
- 4 ks Brambory sladké (Batáty)
- 2 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Nové koření mleté
- 8 stroužek Česnek
- 1 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
- 1 polévková lžíce Kmín drcený
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 688 kcal
- Sacharidy 21 g
- Tuky 66 g
- Sodík 278 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 21 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 526.3 mg
- Vláknina 6168.9 mg
- Vitamín A 6168.9 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 56.4 mg
- Vitamín E 7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Oloupané a omyté batáty nakrájíme na tenčí lupínky. Rozšleháme bílky s mletým chilli a novým kořením a namočíme do nich lupínky.
-
2
Pečicí plech vymažeme olejem, naklademe na něj lupínky a pečeme dozlatova v troubě předehřáté na 225°C asi 30 minut.
-
3
Paprikový dip připravíme tak, že z paprik odstraníme semena, papriky nakrájíme na malé kostky a promícháme s kmínem a nasekanou petrželovou natí. Oloupaný česnek rozmixujeme a přidáme k okořeněným paprikám, doplníme olejem a směs rozmixujeme. Poté dochutíme solí a octem.
-
4
Opečené lupínky osolíme a opepříme. Dip nalijeme do misky a podáváme s lupínky.