Jablková polévka s krutony
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 532 kcal
- Sacharidy 58 g
- Tuky 29 g
- Sodík 790 mg
- Bílkoviny 12 g
- Uhlovodany 22 g
- Cholesterol 15.3 mg
- Draslík 322 mg
- Vláknina 15642.9 mg
- Vitamín A 15642.9 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 17.6 mg
- Vitamín E 3.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 777.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na 40 ml oleje potřeme plátky chleba důkladně česnekem, pak je nakrájíme na kostičky a osmažíme dozlatova. Na zbytku oleje smažíme pět minut kousky pastináku a cibule. Vložíme kostičky jablka, vývar, nasekanou petržel a sušenou majoránku. Směs přivedeme k varu, povaříme ji dvacet minut doměkka.
-
2
Polévku odstavíme, přidáme mléko a ušleháme ji dohladka. Přihřejeme ji a podáváme s krutony.