Zapékaná ryba olokliro
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 728 kcal
- Sacharidy 12 g
- Tuky 53 g
- Sodík 430 mg
- Bílkoviny 35 g
- Uhlovodany 12 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 403.2 mg
- Vláknina 4484.8 mg
- Vitamín A 4484.8 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 47.7 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěné rybí porce osolíme, opepříme, vložíme do vymazaného pekáčku a zalijeme citronovou šťávou. Přidáme cibuli nakrájenou na kolečka, prolisovaný česnek, nasekanou petrželku, rozmarýn a bobkový list.
-
2
Rozmixujeme rajčata s olejem a vínem a vzniklou omáčku vlijeme do pekáčku tak, aby byla celá ryba pokrytá. Pečeme 30 minut na 150 stupňů, hotovou rybu servírujeme na míse, zalitou vypečenou šťávou.