Hovězí na houbách
Suroviny
- 400 g Hovězí libové
- 150 g Baby kukuřice
- 20 ml Omáčka sójová
- 180 ml Vývar zeleninový
- 40 ml Olej sezamový
- 20 ml Omáčka ústřicová
- 60 ml Olej arašídový (podzemnicový)
- 1 kávová lžička Sůl
- 0.25 ks Zelí hlávkové bílé
- 3 ks Žampiony čerstvé
- 1 ks Zázvor celý
- 1 ks Cibulka jarní
- 12 ks Kaštany vodní
- 2 stroužek Česnek
- 2 polévková lžíce Škrob jemný kukuřičný gustin
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 482 kcal
- Sacharidy 20 g
- Tuky 32 g
- Sodík 617 mg
- Bílkoviny 35 g
- Uhlovodany 19 g
- Cholesterol 58.8 mg
- Draslík 1164.6 mg
- Vláknina 7167.1 mg
- Vitamín A 7167.1 mg
- Vitamín B6 1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 11.2 mg
- Vitamín E 3.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Houby necháme půl hodiny změknout ve studené vodě. Po okapání odřízneme dřeně a kloboučky nakrájíme na nudličky. Maso nakrájíme na plátky.
-
2
Na wok pánvi na 40 ml arašídového oleje smažíme půl minuty dva prolisované stroužky česneku, plátky zázvoru, nahrubo nasekanou cibulku. Přidáme maso a houby. Restujeme je čtyři minuty a pak směs vyjmeme. Na 20 ml arašídového oleje smažíme minutu nudličky zelí, kukuřičky a plátky kaštanů. Směs osolíme. Přilijeme vývar a povaříme, až zelí začne měknout. Pak vrátíme zpět masovou směs s houbami, vlijeme omáčky a olej, kukuřičný škrob rozpuštěný ve vodě a směs povaříme, až bude hladká.