Hovězí na houbách

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Hovězí libové
  • 150 g Baby kukuřice
  • 20 ml Omáčka sójová
  • 180 ml Vývar zeleninový
  • 40 ml Olej sezamový
  • 20 ml Omáčka ústřicová
  • 60 ml Olej arašídový (podzemnicový)
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.25 ks Zelí hlávkové bílé
  • 3 ks Žampiony čerstvé
  • 1 ks Zázvor celý
  • 1 ks Cibulka jarní
  • 12 ks Kaštany vodní
  • 2 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Škrob jemný kukuřičný gustin
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 482 kcal
  • Sacharidy 20 g
  • Tuky 32 g
  • Sodík 617 mg
  • Bílkoviny 35 g
  • Uhlovodany 19 g
  • Cholesterol 58.8 mg
  • Draslík 1164.6 mg
  • Vláknina 7167.1 mg
  • Vitamín A 7167.1 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 11.2 mg
  • Vitamín E 3.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Houby necháme půl hodiny změknout ve studené vodě. Po okapání odřízneme dřeně a kloboučky nakrájíme na nudličky. Maso nakrájíme na plátky.

  • 2

    Na wok pánvi na 40 ml arašídového oleje smažíme půl minuty dva prolisované stroužky česneku, plátky zázvoru, nahrubo nasekanou cibulku. Přidáme maso a houby. Restujeme je čtyři minuty a pak směs vyjmeme. Na 20 ml arašídového oleje smažíme minutu nudličky zelí, kukuřičky a plátky kaštanů. Směs osolíme. Přilijeme vývar a povaříme, až zelí začne měknout. Pak vrátíme zpět masovou směs s houbami, vlijeme omáčky a olej, kukuřičný škrob rozpuštěný ve vodě a směs povaříme, až bude hladká.

Komentáře k receptu