Kuřecí se zeleninou a mandlemi
Suroviny
- 200 g Brokolice
- 450 g Kuřecí prsa
- 145 g Mandle
- 20 ml Omáčka sójová
- 40 ml Voda pitná
- 0.69 ml Olej stolní
- 40 ml Sherry brandy
- 1 kávová lžička Cukr krupice
- 1.5 kávová lžička Zázvor mletý
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Koření pěti vůní
- 5 polévková lžíce Rýžový škrob
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 447 kcal
- Sacharidy 30 g
- Tuky 21 g
- Sodík 207 mg
- Bílkoviny 34 g
- Uhlovodany 18 g
- Cholesterol 72.1 mg
- Draslík 860.2 mg
- Vláknina 12007.5 mg
- Vitamín A 12007.5 mg
- Vitamín B6 1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 46.1 mg
- Vitamín E 10.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Maso nakrájíme na kousky, osolíme, ochutíme kořením a třemi lžícemi škrobu.
-
2
Na wok pánvi na oleji opražíme dozlatova oloupené mandle, vyjmeme je, osušíme a uložíme stranou. Do pánve dáme nasekaný zázvor a smažíme ho jednu minutu. Pak přidáme maso a restujeme ho doběla. Přilijeme sherry, omáčku a cukr. Zbytek škrobu promícháme ve vodě, pak ho přilijeme a mícháme do zhoustnutí. Nakonec přidáme brokolici a mandle. Necháme je prohřát a okamžitě podáváme.