Husa na podpoušťce

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 30 g Cibule
  • 600 g Husí maso pečené
  • 20 g Máslo čerstvé
  • 20 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 20 g Husí sádlo
  • 1 kávová lžička Citronová šťáva
  • 1 ks Bobkový list
  • 1 ks Tymián sušený
  • 3 ks Pepř černý celý
  • 1 špetka Sůl
  • 1.5 dl Hovězí vývar základní
  • 1 polévková lžíce Víno bílé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 812 kcal
  • Sacharidy 27 g
  • Tuky 72 g
  • Sodík 173 mg
  • Bílkoviny 31 g
  • Uhlovodany 23 g
  • Cholesterol 146 mg
  • Draslík 445.9 mg
  • Vláknina 19316.8 mg
  • Vitamín A 19316.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9.3 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 22.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rozpustíme husí sádlo, přisypeme najemno nakrájenou cibuli, tymián, bobkový list, několik kuliček celého pepře a osmahneme.

  • 2

    Přidáme zbylé 4 porce upečené husy, zalijeme vývarem nebo vodou a chvíli podusíme.

  • 3

    Z másla a mouky si zhotovíme tmavší jíšku, do ní přidáme šťávu z pečené husy, trochu citronové šťávy a kůry, bílé víno a dle chuti rozředíme vývarem.

  • 4

    Vložíme husu a necháme ještě chvilku podusit. Omáčka má mít nakyslou chuť.

Komentáře k receptu