Husa na podpoušťce
Suroviny
- 30 g Cibule
- 600 g Husí maso pečené
- 20 g Máslo čerstvé
- 20 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 20 g Husí sádlo
- 1 kávová lžička Citronová šťáva
- 1 ks Bobkový list
- 1 ks Tymián sušený
- 3 ks Pepř černý celý
- 1 špetka Sůl
- 1.5 dl Hovězí vývar základní
- 1 polévková lžíce Víno bílé
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 812 kcal
- Sacharidy 27 g
- Tuky 72 g
- Sodík 173 mg
- Bílkoviny 31 g
- Uhlovodany 23 g
- Cholesterol 146 mg
- Draslík 445.9 mg
- Vláknina 19316.8 mg
- Vitamín A 19316.8 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 9.3 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 22.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rozpustíme husí sádlo, přisypeme najemno nakrájenou cibuli, tymián, bobkový list, několik kuliček celého pepře a osmahneme.
-
2
Přidáme zbylé 4 porce upečené husy, zalijeme vývarem nebo vodou a chvíli podusíme.
-
3
Z másla a mouky si zhotovíme tmavší jíšku, do ní přidáme šťávu z pečené husy, trochu citronové šťávy a kůry, bílé víno a dle chuti rozředíme vývarem.
-
4
Vložíme husu a necháme ještě chvilku podusit. Omáčka má mít nakyslou chuť.