Kapří pikantní polévka

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Kapr obecný
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 2 ks Brambory
  • 0.25 ks Celer bulvový
  • 1 ks Cibule
  • 0.25 ks Kapusta hlávková
  • 1 špetka Kmín drcený
  • 1 špetka Paprika mletá pálivá
  • 1 l Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 333 kcal
  • Sacharidy 15 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 329 mg
  • Bílkoviny 30 g
  • Uhlovodany 14 g
  • Cholesterol 111 mg
  • Draslík 1053.5 mg
  • Vláknina 6347.5 mg
  • Vitamín A 6347.5 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 84.8 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 15.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nejdříve dáme vařit polovinu očištěného kapra i s hlavou do vroucí osolené vody.

  • 2

    Vaříme asi 15-20 minut, dokud maso neodpadá od kosti.

  • 3

    Mezitím oloupeme a nakrájíme nadrobno cibuli a osmažíme ji dozlatova, přidáme oba druhy paprik a zalijeme 0.5 l vody. Dále přidáme očištěný a na kostičky nakrájený celer, mrkev, kapustu a oloupané a nakrájené na kostičky brambory. Osolíme, okmínujeme a vaříme doměkka.

  • 4

    Uvařenou rybu vyjmeme a po vychladnutí ji opatrně vykosíme. Maso krájíme na větší kostky, vložíme k povařené zelenině a dle potřeby ještě můžeme dosolit.

Komentáře k receptu