Kapří pikantní polévka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 333 kcal
- Sacharidy 15 g
- Tuky 17 g
- Sodík 329 mg
- Bílkoviny 30 g
- Uhlovodany 14 g
- Cholesterol 111 mg
- Draslík 1053.5 mg
- Vláknina 6347.5 mg
- Vitamín A 6347.5 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 84.8 mg
- Vitamín E 1.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 15.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nejdříve dáme vařit polovinu očištěného kapra i s hlavou do vroucí osolené vody.
-
2
Vaříme asi 15-20 minut, dokud maso neodpadá od kosti.
-
3
Mezitím oloupeme a nakrájíme nadrobno cibuli a osmažíme ji dozlatova, přidáme oba druhy paprik a zalijeme 0.5 l vody. Dále přidáme očištěný a na kostičky nakrájený celer, mrkev, kapustu a oloupané a nakrájené na kostičky brambory. Osolíme, okmínujeme a vaříme doměkka.
-
4
Uvařenou rybu vyjmeme a po vychladnutí ji opatrně vykosíme. Maso krájíme na větší kostky, vložíme k povařené zelenině a dle potřeby ještě můžeme dosolit.