Králík na citronu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 5 g Solamyl - bramborový škrob
  • 200 g Máslo čerstvé
  • 5 g Sůl
  • 4 ks Cibule
  • 2 ks Bobkový list
  • 2 ks Citrony
  • 1 špetka Tymián sušený
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 dl Mléko polotučné
  • 1 kg Králičí maso
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 516 kcal
  • Sacharidy 12 g
  • Tuky 37 g
  • Sodík 395 mg
  • Bílkoviny 35 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 136.7 mg
  • Draslík 697.4 mg
  • Vláknina 5526.5 mg
  • Vitamín A 5526.5 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 30.7 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 39.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omytého králíka naporcujeme, osolíme, opepříme a v hrnci na rozpáleném másle orestujeme do růžova.

  • 2

    Přidáme na kolečka nakrájenou cibuli, tymián, bobkový list, citronovou kůru, citronovou šťávu, přikryjeme poklicí a dusíme, dokud maso není měkké. Poté porce vyjmeme a uchováme v teple.

  • 3

    V misce smícháme škrobovou moučku (solamyl), lžičku másla a mléko, všechno důkladně rozmícháme a postupně vlijeme do hrnce a povaříme do zhoustnutí, vyjmeme bobkový list. Servírujeme jednotlivé porce zalité omáčkou.

Komentáře k receptu