Králík na citronu
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 516 kcal
- Sacharidy 12 g
- Tuky 37 g
- Sodík 395 mg
- Bílkoviny 35 g
- Uhlovodany 10 g
- Cholesterol 136.7 mg
- Draslík 697.4 mg
- Vláknina 5526.5 mg
- Vitamín A 5526.5 mg
- Vitamín B6 1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 30.7 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 39.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omytého králíka naporcujeme, osolíme, opepříme a v hrnci na rozpáleném másle orestujeme do růžova.
-
2
Přidáme na kolečka nakrájenou cibuli, tymián, bobkový list, citronovou kůru, citronovou šťávu, přikryjeme poklicí a dusíme, dokud maso není měkké. Poté porce vyjmeme a uchováme v teple.
-
3
V misce smícháme škrobovou moučku (solamyl), lžičku másla a mléko, všechno důkladně rozmícháme a postupně vlijeme do hrnce a povaříme do zhoustnutí, vyjmeme bobkový list. Servírujeme jednotlivé porce zalité omáčkou.