Zapečená mrkev s medvědím česnekem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Česnek medvědí
  • 75 g Zakysaná smetana
  • 20 g Máslo čerstvé
  • 500 g Mrkev kořen
  • 1 kávová lžička Kari koření
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Kmín drcený
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 237 kcal
  • Sacharidy 19 g
  • Tuky 301 g
  • Sodík 197 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 261 mg
  • Draslík 109.6 mg
  • Vláknina 8791.3 mg
  • Vitamín A 8791.3 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.2 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěnou mrkev podélně rozkrojíme a nakrájíme na kousky dlouhé asi 5 cm. Listy medvědího česneku omyjeme a osušíme.

  • 2

    Zakysanou smetanu s vejci rozšleháme v misce, osolíme, opepříme, okořeníme kmínem a kari kořením.

  • 3

    Mrkev i česnek vějířovitě urovnáme do máslem vymazané koláčové formy a zalijeme připravenou směsí.

  • 4

    Vložíme do středně vyhřáté trouby a pečeme asi 30 minut.

Komentáře k receptu