Polenta s rajčaty a sýrem
Suroviny
- 400 g Rajčata
- 100 g Sýr Parmezán
- 40 ml Olej olivový
- 20 ml Protlak rajčatový
- 1 kávová lžička Cukr krupice
- 0.5 kávová lžička Paprika mletá sladká
- 0.5 kávová lžička Muškátový oříšek
- 1 ks Cibule
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 stroužek Česnek
- 1 l Voda pitná
- 2.5 šálek Polenta
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 775 kcal
- Sacharidy 126 g
- Tuky 21 g
- Sodík 2536 mg
- Bílkoviny 24 g
- Uhlovodany 125 g
- Cholesterol 17 mg
- Draslík 634.3 mg
- Vláknina 23227.8 mg
- Vitamín A 23227.8 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 15.4 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 8.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
1 litr vody osolíme a přivedeme do varu. Přisypeme polentu a povaříme ji pět minut. Vložíme i papriku, mletý oříšek. Směs vylijeme do pekáčku a necháme vychladnout.
-
2
Na oleji osmahneme nasekanou cibuli a dva prolisované stroužky česneku, přidáme nasekaná rajčata, protlak a cukr. Směs osolíme, opepříme a podusíme dvacet minut.
-
3
Polentu pokrájíme, položíme do pekáčku a zalijeme ji rajčatovou směsí. Posypeme ji nastrouhaným sýrem.
-
4
Pokrm pečeme dvacet minut a okamžitě podáváme.