Polenta s rajčaty a sýrem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Rajčata
  • 100 g Sýr Parmezán
  • 40 ml Olej olivový
  • 20 ml Protlak rajčatový
  • 1 kávová lžička Cukr krupice
  • 0.5 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 0.5 kávová lžička Muškátový oříšek
  • 1 ks Cibule
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 l Voda pitná
  • 2.5 šálek Polenta
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 775 kcal
  • Sacharidy 126 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 2536 mg
  • Bílkoviny 24 g
  • Uhlovodany 125 g
  • Cholesterol 17 mg
  • Draslík 634.3 mg
  • Vláknina 23227.8 mg
  • Vitamín A 23227.8 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 15.4 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    1 litr vody osolíme a přivedeme do varu. Přisypeme polentu a povaříme ji pět minut. Vložíme i papriku, mletý oříšek. Směs vylijeme do pekáčku a necháme vychladnout.

  • 2

    Na oleji osmahneme nasekanou cibuli a dva prolisované stroužky česneku, přidáme nasekaná rajčata, protlak a cukr. Směs osolíme, opepříme a podusíme dvacet minut.

  • 3

    Polentu pokrájíme, položíme do pekáčku a zalijeme ji rajčatovou směsí. Posypeme ji nastrouhaným sýrem.

  • 4

    Pokrm pečeme dvacet minut a okamžitě podáváme.

Komentáře k receptu