Čočka s rýží na cibulce
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 224 kcal
- Sacharidy 24 g
- Tuky 11 g
- Sodík 137 mg
- Bílkoviny 9 g
- Uhlovodany 24 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 396.2 mg
- Vláknina 20983.1 mg
- Vitamín A 20983.1 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.1 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Čočku přes noc namočíme do vody. Scedíme ji a v kastrolu ji znovu dostatečně zalijeme, aby byla celá ponořená. Povaříme ji čtyřicet minut až hodinu a půl doměkka. Na sítu ji necháme odkapat.
-
2
Jednu cibuli nasekáme na jemno, druhou na kolečka. Nasekanou cibuli necháme zesklovatět na 20 ml oleje. Přidáme čočku, sůl, pepř, kmín a skořici.
-
3
Rýži a čočku s trochou čočkové vody povaříme doměkka. Na zbylém oleji osmahneme kolečka cibule dozlatova.
-
4
Čočku podáváme s cibulí a bazalkou.