Pizza s ančovičkami a mandlemi

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 7

Suroviny

  • 15 g Droždí
  • 60 g Ančovičky konzervované
  • 85 ml Voda pitná
  • 85 ml Mléko polotučné
  • 125 ml Olej olivový
  • 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 3 ks Cibule
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2.5 šálek Mouka polohrubá
  • 2 polévková lžíce Oříšky piniové
  • 2 polévková lžíce Hrozinky
  • 2 polévková lžíce Mandle plátky
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 389 kcal
  • Sacharidy 37 g
  • Tuky 24 g
  • Sodík 428 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 36 g
  • Cholesterol 8.5 mg
  • Draslík 273.3 mg
  • Vláknina 5077 mg
  • Vitamín A 5077 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.4 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Smícháme mouku, sůl, droždí, polovinu oleje a trochu směsi vody a mléka. Postupně přidáme zbytek mléka s vodou a pomalu vytváříme těsto. To zpracováváme deset minut, pak ho necháme hodinu pod utěrkou kynout.

  • 2

    Na zbytku oleje osmažíme kolečka cibule.

  • 3

    Těsto vyválíme do velikosti pečícího plechu, vložíme ho na omaštěný plech, položíme na něj cibuli, nasekané ančovičky, oříšky, hrozinky, mandle, plátky paprik, pizzu osolíme, opepříme a pečeme patnáct minut dozlatova.

Komentáře k receptu