Vepřové maso s klobásami a zeleninou
Suroviny
- 400 g Klobása Dunajská
- 600 g Kachní prsa
- 80 ml Protlak rajčatový
- 80 ml Olej olivový
- 0.25 kávová lžička Hřebíček
- 2 ks Cibule
- 2 ks Bobkový list
- 4 ks Rajčata
- 1 ks Pepř černý mletý
- 6 stroužek Česnek
- 1 kg Vepřové maso libové
- 1.5 šálek Strouhanka
- 3.5 šálek Fazole bílé
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1037 kcal
- Sacharidy 46 g
- Tuky 65 g
- Sodík 147 mg
- Bílkoviny 68 g
- Uhlovodany 43 g
- Cholesterol 167.4 mg
- Draslík 1272.7 mg
- Vláknina 19373.7 mg
- Vitamín A 19373.7 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 9.4 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3621.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Fazole necháme ve vodě přes noc nabobtnat. Scedíme a dáme do kastrolu, zalijeme vodou a 10 minut povaříme. Poté je scedíme. Vepřové maso nakrájíme, kůži odstraníme, kachní prsa rozdělíme na poloviny. Na 40 ml oleje opečeme vepřové z obou stran dozlatova. Fazole smícháme v hrnci s nasekanými cibulemi, prolisovaným česnekem, bobkovými listy, hřebíčkem a protlakem, masem, vodou a vše podusíme asi 1 a 1/2 hodiny.
-
2
Na zbytku oleje opečeme kachní prsa a klobásy, ty poté nakrájíme na kolečka. Rajčata spaříme 30 sekund ve vařící vodě, zchladíme je, oloupeme a nakrájíme na čtvrtiny. Fazolovou směs promícháme s klobásami, kousky kachního masa, rajčaty, solí a pepřem. Posypeme strouhankou a pečeme je 3/4 - 1 hodinu dozlatova.