Kuře s klobásou na víně
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 617 kcal
- Sacharidy 18 g
- Tuky 43 g
- Sodík 322 mg
- Bílkoviny 36 g
- Uhlovodany 18 g
- Cholesterol 124.5 mg
- Draslík 690.8 mg
- Vláknina 5749.3 mg
- Vitamín A 5749.3 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 19.9 mg
- Vitamín E 1.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Stehna nakrájíme na polovinu, cibuli na kolečka, stroužky a klobásy na plátky, rajčata nasekáme.
-
2
Kuřecí porce potřeme paprikou a osolíme, na oleji je opečeme dozlatova. Dáme je do zapékací mísy. Cibulku osmahneme na oleji, na dvě minuty přidáme česnek a klobásu. Pak i rajčata, bobkové listy, víno a povaříme, promícháme a nalijeme na kuře.
-
3
Maso v troubě pečeme přikryté čtyřicet pět minut. Pak ho osolíme a pokračujeme bez zakrytí dvacet minut.