Fazole s klobásou a zeleninou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1380 kcal
- Sacharidy 57 g
- Tuky 97 g
- Sodík 1823 mg
- Bílkoviny 42 g
- Uhlovodany 57 g
- Cholesterol 109.3 mg
- Draslík 1900.1 mg
- Vláknina 29389.7 mg
- Vitamín A 29389.7 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 33.7 mg
- Vitamín E 1.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Celery nakrájíme nadrobno, klobásy na kousky, papriky zbavíme semen a nakrájíme je na větší kousky, slaninu nakrájíme na kousky. Fazole necháme přes noc bobtnat ve studené vodě. Pak je scedíme a deset minut povaříme v čerstvé vodě. Pak je opět zcedíme.
-
2
Na oleji tři minuty opékáme cibulky a celer, přidáme slaninu a pokračujeme dalších deset minut. Vložíme mletou papriku a klobásu, po dvou minutách směs přendáme do pekáčku a promícháme s fazolemi.
-
3
Vývar v pánvi uvedeme do varu, osolíme, opepříme a zalijeme s ním maso. To pečeme v předehřáté troubě asi hodinu.
-
4
Poté přimícháme papriky a pokračujeme patnáct minut.
-
5
Okamžitě podáváme.