Španělská mísa s mletým hovězím masem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 611 kcal
- Sacharidy 68 g
- Tuky 14 g
- Sodík 743 mg
- Bílkoviny 33 g
- Uhlovodany 68 g
- Cholesterol 77.5 mg
- Draslík 1901.2 mg
- Vláknina 17992 mg
- Vitamín A 17992 mg
- Vitamín B6 1.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 140.4 mg
- Vitamín E 1.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Oloupanou cibuli a očištěné papriky nakrájíme na proužky, oloupaná rajčata nakrájíme na čtvrtky.
-
2
Na oleji osmahneme mleté maso, přidáme cibuli, papriky a nasekanou chilli papričku. Osolíme a vše smažíme asi 2 minuty.
-
3
Potom přidáme rajčata, mletou papriku, přilijeme víno a dusíme 10 minut.
-
4
Nakonec vmícháme oloupané, na dílky rozebrané pomeranče a celé, uvařené brambory.
-
5
Pokrm zapékáme asi 5 minut v silně vyhřáté troubě.