Hovězí rolky se šunkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 100 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 480 g Hovězí svíčková
  • 150 g Sýr Parmezán
  • 100 g Šunka uzená
  • 85 ml Víno červené
  • 170 ml Hovězí vývar základní
  • 170 ml Protlak rajčatový
  • 60 ml Olej olivový
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Bobkový list
  • 1 ks Bazalka
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Cibule
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Oregano sušené
  • 2 stroužek Česnek
  • 5 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 628 kcal
  • Sacharidy 16 g
  • Tuky 33 g
  • Sodík 1019 mg
  • Bílkoviny 50 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 198.6 mg
  • Draslík 643.3 mg
  • Vláknina 1628.4 mg
  • Vitamín A 1628.4 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 12.6 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Hovězí rozdělíme na čtyři přibližně stejné plátky, přikryjeme je fólií a mírně rozklepeme. Na každý plátek položíme jeden plátek šunky. Smícháme nastrouhaný sýr, dva prolisované stroužky česneku, nasekanou petrželku, dvě naměkko uvařená a oloupaná vejce, sůl a pepř. Směs dobře promícháme a naklademe ji na plátky masa se šunkou. Srolujeme je jako rolky a převážeme je provázkem.

  • 2

    Na oleji dozlatova rychle opečeme závitky a uložíme je do vymazaného pekáče.

  • 3

    Do pánve dáme nasekanou cibuli, osmažíme ji dozlatova, pak přidáme protlak, víno, bobkové listy, vývar, sůl a pepř. Přivedeme je do varu a nalijeme na masové rolky.

  • 4

    Ty pečeme přikryté asi hodinu. Rolky pak rozvážeme a podáváme s omáčkou, ozdobené bazalkou a oreganem.

Komentáře k receptu