Hovězí rolky se šunkou
Suroviny
- 480 g Hovězí svíčková
- 150 g Sýr Parmezán
- 100 g Šunka uzená
- 85 ml Víno červené
- 170 ml Hovězí vývar základní
- 170 ml Protlak rajčatový
- 60 ml Olej olivový
- 1 kávová lžička Sůl
- 2 ks Bobkový list
- 1 ks Bazalka
- 2 ks Vejce slepičí
- 1 ks Cibule
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Oregano sušené
- 2 stroužek Česnek
- 5 polévková lžíce Petržel - nať
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 628 kcal
- Sacharidy 16 g
- Tuky 33 g
- Sodík 1019 mg
- Bílkoviny 50 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 198.6 mg
- Draslík 643.3 mg
- Vláknina 1628.4 mg
- Vitamín A 1628.4 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 12.6 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Hovězí rozdělíme na čtyři přibližně stejné plátky, přikryjeme je fólií a mírně rozklepeme. Na každý plátek položíme jeden plátek šunky. Smícháme nastrouhaný sýr, dva prolisované stroužky česneku, nasekanou petrželku, dvě naměkko uvařená a oloupaná vejce, sůl a pepř. Směs dobře promícháme a naklademe ji na plátky masa se šunkou. Srolujeme je jako rolky a převážeme je provázkem.
-
2
Na oleji dozlatova rychle opečeme závitky a uložíme je do vymazaného pekáče.
-
3
Do pánve dáme nasekanou cibuli, osmažíme ji dozlatova, pak přidáme protlak, víno, bobkové listy, vývar, sůl a pepř. Přivedeme je do varu a nalijeme na masové rolky.
-
4
Ty pečeme přikryté asi hodinu. Rolky pak rozvážeme a podáváme s omáčkou, ozdobené bazalkou a oreganem.