Vepřová roláda s oříškovými kuličkami
Suroviny
- 80 ml Olej olivový
- 20 ml Citronová šťáva
- 1 kávová lžička Petržel - nať
- 1 ks Cibule
- 4 ks Fíky čerstvé
- 1 ks Vaječný žloutek slepičí
- 8 ks Olivy zelené
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 stroužek Česnek
- 1 kg Vepřová kýta
- 0.25 šálek Oříšky piniové
- 1.5 šálek Strouhanka
- 1 polévková lžíce Pažitka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 996 kcal
- Sacharidy 36 g
- Tuky 71 g
- Sodík 381 mg
- Bílkoviny 54 g
- Uhlovodany 36 g
- Cholesterol 260.1 mg
- Draslík 1260.2 mg
- Vláknina 9358.2 mg
- Vitamín A 9358.2 mg
- Vitamín B6 1.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 11 mg
- Vitamín E 1.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cibuli nasekáme najemno, česnek prolisujeme, fíky, pažitku, petrželku a olivy nasekáme, oříšky pokrájíme.
-
2
Na 60 ml oleje necháme změknout cibuli a česnek. Vmícháme strouhanku, fíky, olivy, oříšky, citronovou šťávu, petrželku, žloutek, špetku soli a pepře.
-
3
Z masa odstraníme šlachy a nařežeme ho na jeden plát. Polovinu nádivky natřeme na maso, srolujeme ho jako roládu a zašijeme.
-
4
Na oleji v pekáči pečeme roládu asi hodinu a patnáct minut. Nádivku propracujeme a utvoříme z ní kuličky, které přidáme asi dvacet minut před koncem pečení rolády.
-
5
Maso necháme po pečení deset minut odpočinout a na plátky ho podáváme s kuličkami.