Zeleninové jehněčí válečky
Suroviny
- 750 g Jehněčí maso mleté
- 5 g Pepř černý mletý
- 5 g Sůl
- 170 ml Mléko polotučné
- 1 kávová lžička Cukr krupice
- 2 kávová lžička Kmín drcený
- 2 ks Cibule
- 2 ks Bobkový list
- 1 ks Cibulka jarní
- 1 ks Bazalka
- 3 stroužek Česnek
- 1 dl Olej olivový
- 2.5 šálek Passata (drcená rajčata)
- 1 šálek Mouka polohrubá
- 1 šálek Strouhanka
- 2 polévková lžíce Petržel - nať
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 975 kcal
- Sacharidy 43 g
- Tuky 72 g
- Sodík 705 mg
- Bílkoviny 40 g
- Uhlovodany 41 g
- Cholesterol 141.1 mg
- Draslík 661.2 mg
- Vláknina 11102 mg
- Vitamín A 11102 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 10.3 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Spojíme strouhanku, mléko, jehněčí, nastrouhanou cibuli, prolisovaný česnek, kmín, nasekanou petrželku, sůl a pepř.
-
2
Ze směsi vytvoříme několik malých válečků, obalíme je v mouce a osm minut smažíme v oleji ze všech stran, pak je necháme okapat.
-
3
Passatu, bobkový list, cukr a celou cibulku, dusíme dvacet minut. Pak přidáme válečky a vaříme je dalších deset minut.
-
4
Pokrm podáváme ozdobený bazalkou.