Olihně plněné sýrem, česnekem a cibulkou
Suroviny
- 120 g Sýr Parmezán
- 125 ml Víno bílé
- 100 ml Olej olivový
- 1 kávová lžička Cukr krupice
- 2 ks Cibule
- 4 ks Olihně
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 stroužek Česnek
- 1 kg Rajčata
- 1 šálek Strouhanka
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- 1 polévková lžíce Rozmarýn sušený
- 1 polévková lžíce Mandle
- 1 polévková lžíce Bazalka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 515 kcal
- Sacharidy 28 g
- Tuky 37 g
- Sodík 655 mg
- Bílkoviny 16 g
- Uhlovodany 28 g
- Cholesterol 22.7 mg
- Draslík 802.9 mg
- Vláknina 10081.2 mg
- Vitamín A 10081.2 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 38.9 mg
- Vitamín E 2.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cibulky si zvlášť nasekáme, česnek prolisujeme, petrželku nasekáme a sýr nastrouháme.
-
2
Na 40 ml oleje smažíme 3 minuty cibulku a pak mimo plamen přimícháme i česnek, strouhanku, petrželku, sůl, pepř a promícháme. Olihně naplníme připravenou nádivkou, na konci je zajistíme párátky. Rajčata položíme na 30 sekund do vodní lázně, zchladíme je, oloupeme a nasekáme.
-
3
Olihně na oleji osmažíme z obou stran a pak je vyjmeme. Do pánve dáme cibuli a po 3 minutách vložíme i rajčata, cukr, víno a vaříme vše do zhoustnutí. Potom tam vrátíme i olihně, přidáme rozmarýn a 30 minut povaříme.
-
4
Pokrm před podáváním posypeme bazalkou, mandlemi a petrželkou.