Mušle na víně a bylinkách
Suroviny
- 250 ml Víno bílé
- 1 ks Cibule
- 2 ks Bobkový list
- 1 ks Kopr čerstvý
- 1 ks Fenykl sladký - hlíza
- 2 ks Tymián čerstvý
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Muškátový oříšek
- 1 špetka Kari koření
- 1 špetka Šafrán
- 4 stroužek Česnek
- 2 kg Mušle slávky
- 1 šálek Smetana 33% (šlehačka)
- 4 polévková lžíce Máslo čerstvé
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 588 kcal
- Sacharidy 22 g
- Tuky 33 g
- Sodík 962 mg
- Bílkoviny 42 g
- Uhlovodany 21 g
- Cholesterol 155.2 mg
- Draslík 1387.7 mg
- Vláknina 7178.3 mg
- Vitamín A 7178.3 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 57.7 mg
- Vitamín E 1.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 31.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Mušle očistíme. Víno, mletý oříšek, pár snítek tymiánu, fenykl nakrájený na plátky, bobkové listy a nasekanou cibuli povaříme. Vsypeme mušle, přikryjeme a povaříme pět minut. Mušle scedíme a vyhodíme ty, které se neotevřely.
-
2
Do šťávy vmícháme kari a vaříme minutu. Stáhneme z ohně a přidáme šťávu z mušlí a povaříme další dvě minuty. Nakonec přimícháme šlehačku, pepř, mušle a krátce prohřejeme.
-
3
Pokrm ozdobíme koprem a šafránem.