Těstoviny s omáčkou z olihní

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 110 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Cizrna konzervovaná
  • 750 g Olihně
  • 140 ml Olej olivový
  • 1 ks Těstoviny konzumní
  • 1 ks Víno bílé
  • 1 ks Sůl
  • 1 ks Pepř černý mletý
  • 1 ks Bazalka
  • 2 ks Šalotka
  • 1 špetka Paprika mletá sladká
  • 3 stroužek Česnek
  • 3 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1293 kcal
  • Sacharidy 147 g
  • Tuky 42 g
  • Sodík 97302 mg
  • Bílkoviny 52 g
  • Uhlovodany 55 g
  • Cholesterol 436.9 mg
  • Draslík 1235.3 mg
  • Vláknina 14626.9 mg
  • Vitamín A 14626.9 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 26.6 mg
  • Vitamín E 2.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Šarlotky, rajčata a petrželku nasekáme, stroužky česneku prolisujeme, olihně nakrájíme na kroužky a omyjeme je.

  • 2

    Na oleji necháme zezlátnout šarlotky, přidáme česnek a až chytne barvu vložíme i dvě lžíce petrželky a olihně a promícháme. Smažíme je dvě minuty, pak přidáme víno. Vše chvilku podusíme.

  • 3

    Nakonec vložíme rajčata, mletou papriku, sůl, pepř, kastrol přikryjeme a směs dusíme asi hodinu.

  • 4

    Těstoviny uvaříme podle návodu na obalu a podáváme je s olihňovou omáčkou, bazalkou a petrželkou.

Komentáře k receptu