Kulajda se ztracenými vejci
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 261 kcal
- Sacharidy 12 g
- Tuky 19 g
- Sodík 247 mg
- Bílkoviny 12 g
- Uhlovodany 9 g
- Cholesterol 282.1 mg
- Draslík 351.6 mg
- Vláknina 3284 mg
- Vitamín A 3284 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 8.3 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 87.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Uděláme si světlou jíšku z másla a mouky, zalijeme vodou a řádně rozmícháme.
-
2
Okořeníme špetkou kmínu, soli a povaříme cca 30 min.
-
3
Poté přidáme brambory nakrájené na kostičky a vše dovaříme.
-
4
Na úplný závěr přilijeme smetanu, přidáme nasekaný kopr a necháme projít varem.
-
5
Poté polévku odstavíme.
-
6
Polévku podáváme v hlubokých talířích či polévkových miskách. Do každé porce polévky dáme jedno ztracené vejce.