Smažené oukleje

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 6 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Oukleje
  • 150 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 500 ml Olej olivový
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 špetka Pepř cayenský
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1235 kcal
  • Sacharidy 28 g
  • Tuky 125 g
  • Sodík 194 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 0 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 1 mg
  • Vláknina 2389.7 mg
  • Vitamín A 2389.7 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oukleje nebo jiné drobné bílé rybky vložíme do mísy s moukou, hromadně je obalíme, vložíme do fritovacího sítka a sítkem zaklepeme, aby odpadla přebytečná mouka. Vložíme do rozpáleného oleje, nejlépe olivového a smažíme jen jednu minutu. Rybky jsou malé a jsou ihned propečené a křupavé.

  • 2

    Vysypeme je na ubrousek, aby se odsál přebytečný tuk, nasypeme do misky, posypeme solí s cayenským pepřem a jíme jako křupavou pochoutku.

Komentáře k receptu