Studená polévka s paprikami a rajčaty

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 750 g Rajčata
  • 1 krajíc Chléb konzumní
  • 60 ml Olej olivový
  • 170 ml Víno červené
  • 625 ml Vývar drůbeží
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Paprika červená
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 450 kcal
  • Sacharidy 23 g
  • Tuky 19 g
  • Sodík 561 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 15 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 629.1 mg
  • Vláknina 6964.8 mg
  • Vitamín A 6964.8 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 71.1 mg
  • Vitamín E 1.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Papriky rozkrojíme na čtvrtiny, zbavíme je semínek. Pak je pečeme v troubě, až slupka začne černat.

  • 2

    Na oleji necháme změknout nasekanou cibuli a dva prolisované stroužky česneku. Z paprik sloupneme slupku a nakrájíme je na kousky. Rajčata a papriky spolu vaříme deset minut pod pokličkou. Pak přidáme víno a po pěti minutách vaření i vývar, pepř a sůl. Vše vaříme dalších dvacet minut. Mezitím kostičky chleba nasucho osmažíme dozlatova.

  • 3

    Polévku rozmixujeme a necháme ji tři hodiny v lednici odpočinout. Podáváme studenou s chlebem, pepřem a solí.

Komentáře k receptu