Rajčatová polévka s bazalkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 121 kcal
- Sacharidy 23 g
- Tuky 2 g
- Sodík 376 mg
- Bílkoviny 4 g
- Uhlovodany 21 g
- Cholesterol 1.3 mg
- Draslík 573.5 mg
- Vláknina 6139.8 mg
- Vitamín A 6139.8 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 29.9 mg
- Vitamín E 1.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rajčata položíme na půl minuty do vařící vody, pak je zchladíme. Oloupeme je a nakrájíme na čtvrtky. V hrnci s vývarem rajčata přivedeme k varu, oheň zmírníme a pozvolna směs vaříme deset minut.
-
2
Pak přidáme protlak, ocet, cukr, sůl, pepř a vaříme ještě dvě minuty. Polévku pak rozmixujeme a podáváme ji s lístky bazalky.