Fazolová polévka s chlebem a zelím

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 7

Suroviny

  • 40 g Sýr Parmezán
  • 400 g Fazole bílé
  • 400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
  • 80 ml Olej olivový
  • 940 ml Vývar zeleninový
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Celer bulvový
  • 2 ks Cibule
  • 2 ks Cuketa
  • 2 ks Mrkev kořen
  • 1 ks Fenykl sladký - hlíza
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 4 stroužek Česnek
  • 8 plátek Chléb konzumní
  • 0.5 kg Zelí hlávkové bílé
  • 2 polévková lžíce Pesto
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 507 kcal
  • Sacharidy 63 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 1030 mg
  • Bílkoviny 22 g
  • Uhlovodany 60 g
  • Cholesterol 6.3 mg
  • Draslík 1933.1 mg
  • Vláknina 33354.1 mg
  • Vitamín A 33354.1 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 48.6 mg
  • Vitamín E 1.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na 60 ml oleje deset minut pomalu připravujeme nasekanou cibuli, kolečka mrkve, čtyři prolisované stroužky česneku, plátky celeru a nasekaný fenykl. Pak přidáme plátky cuket a vaříme dvě minuty. Poté přidáme nasekaná rajčata, omáčku pesto, vývar, fazole a přivedeme je k varu. Pak oheň stáhneme, směs přikryjeme a dusíme půl hodiny do změknutí. Polévku posolíme a opepříme.

  • 2

    Nakrouhané zelí smažíme dvě minuty na zbytku oleje. Nandáme ho na šest až osm plátků chleba a podáváme spolu s polévkou a nastrouhaným parmezánem.

Komentáře k receptu