Fazolová polévka s chlebem a zelím
Suroviny
- 40 g Sýr Parmezán
- 400 g Fazole bílé
- 400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
- 80 ml Olej olivový
- 940 ml Vývar zeleninový
- 1 kávová lžička Sůl
- 2 ks Celer bulvový
- 2 ks Cibule
- 2 ks Cuketa
- 2 ks Mrkev kořen
- 1 ks Fenykl sladký - hlíza
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 4 stroužek Česnek
- 8 plátek Chléb konzumní
- 0.5 kg Zelí hlávkové bílé
- 2 polévková lžíce Pesto
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 507 kcal
- Sacharidy 63 g
- Tuky 20 g
- Sodík 1030 mg
- Bílkoviny 22 g
- Uhlovodany 60 g
- Cholesterol 6.3 mg
- Draslík 1933.1 mg
- Vláknina 33354.1 mg
- Vitamín A 33354.1 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 48.6 mg
- Vitamín E 1.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 8.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na 60 ml oleje deset minut pomalu připravujeme nasekanou cibuli, kolečka mrkve, čtyři prolisované stroužky česneku, plátky celeru a nasekaný fenykl. Pak přidáme plátky cuket a vaříme dvě minuty. Poté přidáme nasekaná rajčata, omáčku pesto, vývar, fazole a přivedeme je k varu. Pak oheň stáhneme, směs přikryjeme a dusíme půl hodiny do změknutí. Polévku posolíme a opepříme.
-
2
Nakrouhané zelí smažíme dvě minuty na zbytku oleje. Nandáme ho na šest až osm plátků chleba a podáváme spolu s polévkou a nastrouhaným parmezánem.