Polévka se zeleninou a kořením
Suroviny
- 250 g Jehněčí maso
- 0.5 kávová lžička Kurkuma
- 0.5 kávová lžička Skořice mletá
- 1 ks Cibule
- 4 ks Šalotka
- 2 l Voda pitná
- 0.5 kg Rajčata
- 0.25 šálek Čočka jedlá
- 0.5 šálek Cizrna
- 0.25 šálek Nudle vaječné
- 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 2 polévková lžíce Petržel - nať
- 4 polévková lžíce Estragon
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 540 kcal
- Sacharidy 68 g
- Tuky 19 g
- Sodík 62 mg
- Bílkoviny 23 g
- Uhlovodany 68 g
- Cholesterol 66.5 mg
- Draslík 1523.8 mg
- Vláknina 21416.9 mg
- Vitamín A 21416.9 mg
- Vitamín B6 1.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 40.7 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 612.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rajčata třicet sekund necháme stát ve vařící vodě, pak je zchladíme, oloupeme, zbavíme semínek a nekrájíme na čtvrtky. Kostičky jehněčího, skořici, máslo, estragon, petrželku a nasekanou cibuli opékáme pět minut, pak přidáme rajčata a dusíme je dalších deset minut. Čočku propereme a spolu s cizrnou (namočenou přes noc a vysušenou) a 625 ml vody, solí a pepřem přivedeme do varu na hodinu a půl. Přidáme cibuli a vaříme ještě půl hodiny. Pět minut před koncem zavaříme nudle.
-
2
Polévku ozdobíme estragonem, citronovými plátky a skořicí.