Chléb s domácí paštikou a krevetovým máslem
Suroviny
- 250 g Játra kuřecí
- 250 g Krevety tygří - loupané
- 20 ml Citronová šťáva
- 1 ks Cibule
- 1 ks Chléb konzumní
- 1 ks Sůl
- 1 ks Pepř černý mletý
- 1 ks Šalvěj sušená
- 2 ks Ančovičky konzervované
- 1 stroužek Česnek
- 0.12 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 368 kcal
- Sacharidy 53 g
- Tuky 7 g
- Sodík 65212 mg
- Bílkoviny 29 g
- Uhlovodany 10 g
- Cholesterol 200.7 mg
- Draslík 383.3 mg
- Vláknina 4217.7 mg
- Vitamín A 4217.7 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 11.7 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 9.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Pět lžic másla rozpustíme s nasekanou cibulkou, prolisovaným stroužkem česneku a restujeme doměkka. Potom přidáme játra, 4 snítky nasekané šalvěje a dusíme 8 minut. Osolíme, opepříme a rozmixujeme s 5 dalšími lžícemi másla.
-
2
Krevety a ančovičky nasekáme se 4 lžícemi másla do pěny. Poté vmícháme citronovou šťávu a 1 lžíci nasekané petrželky, sůl a pepř. Chléb rozkrojíme na 12 plátků a na pečícím papíru je potřeme přibližně 6 lžícemi másla.
-
3
Pečeme 10 minut dozlatova. Polovinu plátků chleba potřeme paštikou, druhou polovinu krevetovým máslem. Okamžitě je podáváme.