Mandle s olivami a sýrem
Suroviny
- 150 g Sýr kozí
- 240 ml Olej olivový
- 40 ml Ocet vinný
- 2 kávová lžička Petržel - nať
- 1 kávová lžička Rozmarýn sušený
- 0.5 kávová lžička Koriandr mletý
- 0.5 kávová lžička Fenykl čerstvý
- 1 ks Estragon
- 3 stroužek Česnek
- 1.75 šálek Mandle
- 0.666667 šálek Olivy černé
- 0.666667 šálek Olivy zelené
- 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 1.25 polévková lžíce Pepř černý mletý
- 2 polévková lžíce Sůl mořská
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 595 kcal
- Sacharidy 9 g
- Tuky 54 g
- Sodík 1925 mg
- Bílkoviny 9 g
- Uhlovodany 9 g
- Cholesterol 23.8 mg
- Draslík 231.3 mg
- Vláknina 7934 mg
- Vitamín A 7934 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.3 mg
- Vitamín E 5.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Koriand a fenykl rozdrtíme a smícháme s nasekanými rozmarýnem a petrželkou, dvěma prolisovanými stroužky česneku, 20 ml octa a 40 ml oleje. Do směsi vložíme olivy a necháme je týden odležet.
-
2
Sýr nakrájíme na kousky, smícháme se 120 ml oleje, 20 ml octa, jednou lžičkou pepře, pokrájeným stroužkem česneku, kořením a necháme je tři dny v lednici odležet.
-
3
Pak smícháme ještě zbytek pepře s mořskou solí. Zbývající olej a máslo dáme na pánev, přidáme mandle a smažíme pět minut dozlatova.
-
4
Mandle poté obalíme ve solné směsi a po vychladnutí je na týden uložíme do vzduchotěsné nádoby.
-
5
Olivy podáváme se sýrem a mandlemi.