Hovězí s kdoulemi, medem a mandlemi na citronu
Suroviny
- 800 g Hovězí svíčková
- 50 g Mandle
- 800 g Kdoule
- 40 ml Med včelí
- 100 ml Víno červené
- 100 ml Olej stolní
- 1 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Skořice mletá
- 1 ks Cibule
- 1 ks Mrkev kořen
- 1 ks Citronová kůra
- 5 ks Hřebíček
- 1 ks Skořice celá
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 stroužek Česnek
- 1 polévková lžíce Citronová šťáva
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 783 kcal
- Sacharidy 136 g
- Tuky 33 g
- Sodík 320 mg
- Bílkoviny 51 g
- Uhlovodany 24 g
- Cholesterol 98 mg
- Draslík 1323.8 mg
- Vláknina 18166 mg
- Vitamín A 18166 mg
- Vitamín B6 1.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 38.5 mg
- Vitamín E 4.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Smícháme nakrájenou mrkev a cibuli na plátky, prolisovaný česnek, mletou skořici, sůl, olej, víno a pepř. Směs promícháme a natřeme na maso, to pak dáme do lednice na 12 hodin marinovat.
-
2
Potom dáme maso do pekáče s nakrájenou mrkví i marinádou. Pečeme ho 15 minut na 220°C. Poté maso podlijeme a pokračujeme 1 a 1/2 hodiny při 180°C. Maso průběžně poléváme.
-
3
Kdoule oloupeme, nakrájíme na dílky, vložíme do vody s citronovou šťávou, přidáme med, skořici, hřebíčky, kůru, sůl a směs vaříme doměkka. Mandle opražíme nasucho. Maso necháme po dopečení 10 minut odpočinout a podáváme ho na plátky s omáčkou, mandlemi, kdoulemi a bramborovou kaší.