Květák na kari
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 150 kcal
- Sacharidy 17 g
- Tuky 9 g
- Sodík 1049 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 17 g
- Cholesterol 4.2 mg
- Draslík 832.8 mg
- Vláknina 13142.5 mg
- Vitamín A 13142.5 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 122 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Květák omyjeme a rozebereme na malé kousky.
-
2
Na pánvičce rozehřejeme olej a orestujeme na něm prolisovaný česnek dozlatova. Pak přisypeme kari koření a vše ještě 1 minutu restujeme. Do pánve přidáme kousky květáku a vše důkladně promícháme, aby se květák v koření obalil. Podle chuti osolíme, opepříme, přilijeme vodu a dusíme pod pokličkou, dokud květák nezměkne.