Jehněčí s česnekem a bramborami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 926 kcal
- Sacharidy 35 g
- Tuky 46 g
- Sodík 485 mg
- Bílkoviny 79 g
- Uhlovodany 32 g
- Cholesterol 247.5 mg
- Draslík 2021.7 mg
- Vláknina 14499.8 mg
- Vitamín A 14499.8 mg
- Vitamín B6 1.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 27.7 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 14 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Maso očistíme, osolíme, opepříme a z obou stran zprudka opečeme v kastrolu s 80 ml oleje. Neoloupané stroužky česneku rozkrojíme, přiložíme k masu řeznou stranou dolů, přidáme dvě snítky rozmarýnu a 250 ml vína.
-
2
Zakryté maso dusíme v troubě při 180 stupních C asi hodinu. Pak alobal odstraníme a pokračujeme dvacet pět minut. Maso občas potřeme medem.
-
3
Výpek svaříme s trochou vody, na pánvi ho obložíme bramborami a pečeme do zlatohněda.
-
4
Maso podáváme s česnekem a bramborovou kaší nebo s kousky brambor s omáčkou.