Jehněčí s česnekem a bramborami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 115 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Brambory
  • 20 ml Med včelí
  • 80 ml Olej olivový
  • 250 ml Víno bílé
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 3 ks Rozmarýn čerstvý
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 4 stroužek Česnek
  • 1 dl Voda pitná
  • 1.5 kg Jehněčí plec
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 926 kcal
  • Sacharidy 35 g
  • Tuky 46 g
  • Sodík 485 mg
  • Bílkoviny 79 g
  • Uhlovodany 32 g
  • Cholesterol 247.5 mg
  • Draslík 2021.7 mg
  • Vláknina 14499.8 mg
  • Vitamín A 14499.8 mg
  • Vitamín B6 1.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 27.7 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 14 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso očistíme, osolíme, opepříme a z obou stran zprudka opečeme v kastrolu s 80 ml oleje. Neoloupané stroužky česneku rozkrojíme, přiložíme k masu řeznou stranou dolů, přidáme dvě snítky rozmarýnu a 250 ml vína.

  • 2

    Zakryté maso dusíme v troubě při 180 stupních C asi hodinu. Pak alobal odstraníme a pokračujeme dvacet pět minut. Maso občas potřeme medem.

  • 3

    Výpek svaříme s trochou vody, na pánvi ho obložíme bramborami a pečeme do zlatohněda.

  • 4

    Maso podáváme s česnekem a bramborovou kaší nebo s kousky brambor s omáčkou.

Komentáře k receptu