Zaječí s hrozny a kořením

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 130 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Bramborová kaše
  • 400 g Hroznové víno
  • 150 g Slanina vepřová
  • 80 ml Olej olivový
  • 100 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 200 ml Víno červené
  • 100 ml Brandy peach
  • 0.5 kávová lžička Tymián sušený
  • 2 ks Cibule
  • 1 ks Mrkev kořen
  • 1 ks Bobkový list
  • 2 ks Hřebíček
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 4 stroužek Česnek
  • 1 kg Zaječí maso
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1038 kcal
  • Sacharidy 54 g
  • Tuky 57 g
  • Sodík 899 mg
  • Bílkoviny 64 g
  • Uhlovodany 50 g
  • Cholesterol 269.3 mg
  • Draslík 1735 mg
  • Vláknina 10112.5 mg
  • Vitamín A 10112.5 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 25.4 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 10.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Hřbety pokapeme citronovou šťávou a v lednici je necháme dvě hodiny marinovat. Pak je potřeme česnekem, osolíme, opepříme, pokapeme brandy a vínem. Hřbety necháme dalších šest hodin marinovat.

  • 2

    Maso necháme poté okapat a zlomíme hřbetní kosti. Maso vložíme do pekáče, zakapeme olejem, přikryjeme slaninou, kolečky cibule a mrkve, bobkovým listem, hřebíčkem a tymiánem, podlijeme ho marinádou a pečeme v troubě na 220 stupňů C do červena.

  • 3

    Z hřbetů poté odstraníme slaninu a zabalíme je do alobalu, aby nevychladly. Výpek zbavíme tuku, hřebíčku a bobkového listu, polovinu rozmixujeme se zeleninou, smetanou, solí a pepřem, chvíli omáčku povaříme. Do druhé poloviny výpeku přidáme hroznové víno a prohřejeme.

  • 4

    Maso podáváme se slaninou, bramborovou kaší, omáčkou a hroznovým vínem.

Komentáře k receptu