Losos v šafránové omáčce
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 182 kcal
- Sacharidy 2 g
- Tuky 7 g
- Sodík 213 mg
- Bílkoviny 21 g
- Uhlovodany 1 g
- Cholesterol 62 mg
- Draslík 367.2 mg
- Vláknina 101.3 mg
- Vitamín A 101.3 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.1 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 25.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Lososa osolíme a opepříme. Poté ho na oleji orestujeme z každé strany 2 minuty. Orestovaného lososa přendáme do pekáčku a vložíme do předem vyhřáté trouby. Lososa pečeme na 240 stupňů Celsia 8 minut.
-
2
Nyní připravíme šafránovou omáčku. Vývar a víno nalijeme do hrnce. Poté přimícháme šafrán. Vše vaříme tak dlouho, dokud se přebytečná voda neodpaří. Jakmile v hrnci zůstane polovina z celkového množství tekutiny, za stálého míchání přilejeme smetanu. Na mírném plameni vaříme. Jakmile omáčka zhoustne, sundáme ji z plotýnky.
-
3
Hotového lososa podáváme s novými brambory. Lososa přelijeme šafránovou omáčkou. Zdobíme nasekanou pažitkou.