Losos v šafránové omáčce

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 22 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 1 g Sůl
  • 1 g Pepř černý mletý
  • 600 g Losos - filety
  • 1 g Šafrán
  • 150 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 150 ml Víno bílé
  • 150 ml Vývar rybí
  • 4 ml Olej slunečnicový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 182 kcal
  • Sacharidy 2 g
  • Tuky 7 g
  • Sodík 213 mg
  • Bílkoviny 21 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 62 mg
  • Draslík 367.2 mg
  • Vláknina 101.3 mg
  • Vitamín A 101.3 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.1 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 25.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Lososa osolíme a opepříme. Poté ho na oleji orestujeme z každé strany 2 minuty. Orestovaného lososa přendáme do pekáčku a vložíme do předem vyhřáté trouby. Lososa pečeme na 240 stupňů Celsia 8 minut.

  • 2

    Nyní připravíme šafránovou omáčku. Vývar a víno nalijeme do hrnce. Poté přimícháme šafrán. Vše vaříme tak dlouho, dokud se přebytečná voda neodpaří. Jakmile v hrnci zůstane polovina z celkového množství tekutiny, za stálého míchání přilejeme smetanu. Na mírném plameni vaříme. Jakmile omáčka zhoustne, sundáme ji z plotýnky.

  • 3

    Hotového lososa podáváme s novými brambory. Lososa přelijeme šafránovou omáčkou. Zdobíme nasekanou pažitkou.

Komentáře k receptu