Svíčková na olivách a víně
Suroviny
- 800 g Hovězí svíčková
- 150 g Olivy černé
- 40 ml Olej olivový
- 200 ml Víno červené
- 1 kávová lžička Cukr moučkový
- 1 ks Petržel - nať
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 2 polévková lžíce Voda pitná
- 2 polévková lžíce Strouhanka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 523 kcal
- Sacharidy 7 g
- Tuky 22 g
- Sodík 534 mg
- Bílkoviny 45 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 96 mg
- Draslík 772.2 mg
- Vláknina 2534 mg
- Vitamín A 2534 mg
- Vitamín B6 1.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.5 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 14.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rozmixujeme 10 oliv, smícháme je s pažitkou, strouhankou, olejem a kořením. Svíčkovou nakrojíme a dovnitř vložíme směs, osolíme ji a opepříme, zavážeme nití a na másle ji rychle osmažíme. Pak ji dvacet minut pod pokličkou restujeme. Nakonec ji necháme vychladnout.
-
2
Do výpeku přidáme víno, během varu také moučku ve dvou lžících vody a minutu povaříme.
-
3
Ihned podáváme.