Telecí závitky s jablky a oříšky
Suroviny
- 50 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 150 g Játra husí
- 70 g Máslo čerstvé
- 40 ml Citronová šťáva
- 100 ml Smetana 33% (šlehačka)
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 ks Cibule
- 1 ks Vaječný žloutek slepičí
- 1 ks Jablka
- 1 špetka Muškátový oříšek
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 4 plátek Telecí kýta
- 1 dl Voda pitná
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 369 kcal
- Sacharidy 23 g
- Tuky 27 g
- Sodík 253 mg
- Bílkoviny 10 g
- Uhlovodany 13 g
- Cholesterol 335 mg
- Draslík 209.9 mg
- Vláknina 3772.5 mg
- Vitamín A 3772.5 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 12.3 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 31.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Plátky telecího omyjeme, naklepeme a okořeníme. Cibuli nastrouháme, jablko nakrájíme na kostičky, pokapeme citronovou šťávou. Játra nakrájíme na kostičky, osolíme, opepříme, posypeme umletým oříškem a restujeme na másle na pánvi. Játra odložíme a na pánev položíme cibuli a jablko, dvě minuty je opékáme. Poté, co vychladnou, je smícháme s játry, žloutkem a petrželkou.
-
2
Náplň rozdělíme na maso a svineme je do závitků pomocí nití. Obalíme je v mouce a opečeme na másle. Podlijeme vodou a dusíme doměkka. Pak bez pokličky pokračujeme ještě hodinu.
-
3
Závitky vyndáme. Do výpeku přidáme smetanu, citronovou šťávou, koření a omáčku svaříme.
-
4
Závitky zbavíme nití a podáváme je s omáčkou.