Telecí roláda se zeleninou a vejci
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 546 kcal
- Sacharidy 9 g
- Tuky 29 g
- Sodík 405 mg
- Bílkoviny 51 g
- Uhlovodany 9 g
- Cholesterol 425.3 mg
- Draslík 884.7 mg
- Vláknina 5059.8 mg
- Vitamín A 5059.8 mg
- Vitamín B6 1.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.9 mg
- Vitamín E 1.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 24.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vejce uvaříme natvrdo, oloupeme je a skrojíme strany až ke žloutku. Zeleninu nakrájíme na kousky. Maso osolíme a prořízneme ho do kapsy, vnitřek osolíme a vytřeme hořčicí. Poté vejce vtlačíme do otvoru a otvor sešijeme.
-
2
Z masa uděláme roládu, na pekáči ji pokapeme horkým máslem, obložíme zeleninou a pečeme dvacet minut při 220 stupních C. Pak roládu podlijeme vínem a pečeme dalších padesát minut při 180 stupních C. Průběžně poléváme vlastní šťávou.
-
3
Roládu poté necháme odpočívat deset minut, nakrájíme na plátky a podáváme.