Masová roláda se zeleninou na víně a brandy
Suroviny
- 500 g Telecí kosti
- 60 ml Olej olivový
- 200 ml Víno bílé
- 100 ml Brandy peach
- 40 ml Protlak rajčatový
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Šalvěj čerstvá
- 1 kávová lžička Rozmarýn čerstvý
- 1 ks Cibule
- 1 ks Mrkev kořen
- 1 ks Celer řapíkatý
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Oregano sušené
- 8 plátek Šunka dušená
- 1 kg Telecí hruď
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- 1 polévková lžíce Bazalka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 765 kcal
- Sacharidy 13 g
- Tuky 52 g
- Sodík 381 mg
- Bílkoviny 45 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 178.5 mg
- Draslík 833.9 mg
- Vláknina 4637.9 mg
- Vitamín A 4637.9 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.5 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Lístky bylinek nasekáme a smícháme s oreganem. Zeleninu nahrubo nakrájíme, kosti omyjeme. Hrudí z obou stran osolíme, opepříme, potřeme protlakem, posypeme bylinkami a navrch položíme plátky šunky. Maso zabalíme jako rolku a převážeme nití.
-
2
Roládu v míse obklopíme zeleninou, kostmi, pokapeme horkým olejem a pečeme patnáct minut při 220 stupních C. Poté podlijeme vínem, pokapeme brandy a hodinu a půl dál pečeme při teplotě 180 stupňů C. Roládu občas poléváme vypečenou šťávou.
-
3
Necháme ji po upečení deset minut odpočívat bez nití. Výpek zbavíme tuku a podáváme jako omáčku k roládě.