Masová roláda se zeleninou na víně a brandy

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 135 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Telecí kosti
  • 60 ml Olej olivový
  • 200 ml Víno bílé
  • 100 ml Brandy peach
  • 40 ml Protlak rajčatový
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Šalvěj čerstvá
  • 1 kávová lžička Rozmarýn čerstvý
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Mrkev kořen
  • 1 ks Celer řapíkatý
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Oregano sušené
  • 8 plátek Šunka dušená
  • 1 kg Telecí hruď
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 1 polévková lžíce Bazalka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 765 kcal
  • Sacharidy 13 g
  • Tuky 52 g
  • Sodík 381 mg
  • Bílkoviny 45 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 178.5 mg
  • Draslík 833.9 mg
  • Vláknina 4637.9 mg
  • Vitamín A 4637.9 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.5 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Lístky bylinek nasekáme a smícháme s oreganem. Zeleninu nahrubo nakrájíme, kosti omyjeme. Hrudí z obou stran osolíme, opepříme, potřeme protlakem, posypeme bylinkami a navrch položíme plátky šunky. Maso zabalíme jako rolku a převážeme nití.

  • 2

    Roládu v míse obklopíme zeleninou, kostmi, pokapeme horkým olejem a pečeme patnáct minut při 220 stupních C. Poté podlijeme vínem, pokapeme brandy a hodinu a půl dál pečeme při teplotě 180 stupňů C. Roládu občas poléváme vypečenou šťávou.

  • 3

    Necháme ji po upečení deset minut odpočívat bez nití. Výpek zbavíme tuku a podáváme jako omáčku k roládě.

Komentáře k receptu