Telecí plněné zeleninou a vejci
Suroviny
- 150 g Hrášek
- 150 g Chřest bílý
- 70 g Máslo čerstvé
- 5 g Petržel - nať
- 150 g Houby čerstvé
- 100 ml Víno bílé
- 20 ml Citronová šťáva
- 1 ks Pórek
- 1 ks Vaječný žloutek slepičí
- 2 ks Vejce slepičí
- 2 ks Žemle tuková
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 kg Brambory vařené
- 1 kg Telecí hruď
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1133 kcal
- Sacharidy 88 g
- Tuky 58 g
- Sodík 911 mg
- Bílkoviny 61 g
- Uhlovodany 73 g
- Cholesterol 413.7 mg
- Draslík 2117.4 mg
- Vláknina 20984.8 mg
- Vitamín A 20984.8 mg
- Vitamín B6 1.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 50.7 mg
- Vitamín E 1.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 27.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do masa vyřežeme kapsu a osolíme ho zvenku i zevnitř. Žemle vymácháme ve vodě. Na 40 g másla osmahneme nakrájené houby a pórek, přidáme hrášek a 10 minut podusíme. Nakrájený chřest povaříme s citronovou šťávou ve slané vodě a necháme ho na utěrce oschnout. K houbám přidáme vymačkanou žemli, chřest, vejce a žloutek, osolíme a okořeníme. Směs promícháme a nandáme ji do vytřené masové kapsy. Tu pak sešijeme.
-
2
Maso na pekáči potřeme máslem a posypeme pepřem, pečeme ho při 220 stupních C asi 10 minut. Pak maso podlijeme vínem a přikryté ho dusíme doměkka při 180 stupních C asi hodinu a 20 minut.
-
3
Maso poté necháme 20 minut odležet bez nití, nakrájíme ho a podáváme s vařenými bramborami.