Polévka s játrovými knedlíčky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 353 kcal
- Sacharidy 23 g
- Tuky 21 g
- Sodík 1003 mg
- Bílkoviny 21 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 179.7 mg
- Draslík 1201 mg
- Vláknina 1218 mg
- Vitamín A 1218 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 7.4 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cibuli oloupeme, jemně nakrájíme a osmažíme ji na tuku dozlatova. Přidáme lžičku sekané petrželky.
-
2
Žemle nakrájíme na kostičky, namočíme do mléka nebo do vody, vymačkáme a protřeme sítem. Játra najemno umeleme a vše promícháme s osmaženou cibulkou, vejcem, utřeným česnekem, solí, pepřem, majoránkou a trochou strouhanky. Hmotu necháme v chladničce 15 minut odpočinout.
-
3
Potom tvarujeme malé knedlíčky, které vaříme v osolené vodě 10-12 minut.
-
4
Uvařené knedlíčky ocedíme a přidáme do hotové polévky.