Krůtí roláda se zeleninou a oříškem
Suroviny
- 50 g Anglická slanina
- 250 g Telecí kýta
- 50 g Sýr Parmezán
- 250 g Zelenina kořenová
- 250 g Špenát listový čerstvý
- 600 g Krůtí stehna
- 40 ml Olej stolní
- 100 ml Víno bílé
- 150 ml Protlak rajčatový
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 ks Cibule
- 1 ks Vejce slepičí
- 1 špetka Muškátový oříšek
- 1 špetka Pepř černý mletý
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 606 kcal
- Sacharidy 18 g
- Tuky 33 g
- Sodík 721 mg
- Bílkoviny 54 g
- Uhlovodany 9 g
- Cholesterol 239.2 mg
- Draslík 1100.8 mg
- Vláknina 6178.5 mg
- Vitamín A 6178.5 mg
- Vitamín B6 1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 19.4 mg
- Vitamín E 1.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Stehna vykostíme, zbavíme kůže, osolíme a necháme ležet 1 hodinu v ledničce.
-
2
Špenát povaříme 3 minuty ve slané vodě a nakrájíme. Slaninu nakrájíme na kostičky, smícháme ji s mletým masem, špenátem, sýrem, vejcem, oříškem, solí, pepřem a promícháme. Náplní namažeme maso, zabalíme ho a nití uvážeme.
-
3
Roládu na oleji podlijeme vínem a opečeme ze všech stran. Potom ji uložíme do pekáče, obložíme zeleninou, podlijeme protlakem a pečeme asi 1 hodinu při 180 °C dočervena. Potom ji necháme 10 minut odležet.
-
4
Roládu zbavíme nitě a nakrájíme na plátky, podáváme ji s omáčkou.